20/5/19

A Game of Thrones (διάβαστε ελεύθερα, μη φοβάστε!)

Ανήκω κι εγώ στην σπαστική εκείνη κατηγορία που διάβασε τα βιβλία πολύ πριν την σειρά, είχε περάσει ατελείωτα βράδια να συζητάει θεωρίες για το ποια ήταν η μαμά του Jon Snow, χάρηκε όταν κυκλοφόρησε η φήμη οτι μια εταιρεία αγόρασε τα δικαιώματα για να γυρίσει την ομώνυμη σειρά και ε, γκρίνιαξε σε κάποια σημεία γιατί θα μπορούσαν κάποια πράγματα να είχαν γυριστεί αλλιώς για να είναι πιο κοντά στα βιβλία.

Εμένα μου άρεσε ο τελευταίος κύκλος. Τα πιο αγαπημένα μου επεισόδια είναι από παλιότερους αλλά και πάλι. Πολλή γκρίνια γενικά για τον τελευταίο κύκλο. Τις τελευταίες Παρασκευές περιμένουμε να μαζευτούμε για να πούμε για το Game of Thrones, δηλαδή οι 2 να θάβουν ασύστολα τον 8ο κύκλο, εγώ να υπερασπίζομαι τα σημεία που μου άρεσαν και η καημένη η 4η να κοιτάει το κινητό της για να μην ακούσει κανένα σπόιλερ. Τα είδε όμως μαζεμένα και την Παρασκευή που μας έρχεται θα είμαστε 2 - 2 στο γκεϊμθρονικό ξεκατίνιασμα.

Χάζευα πολλές θεωρίες στο reddit, πολλές γνώμες και απόψεις.
Χθες έπεσα πάνω σε ένα thread που έλεγε κάποιος οτι είναι πολύ λυπημένος γιατί ο καλύτερος του φίλος, που είχαν ξεκινήσει να το βλέπουν μαζί, πέθανε πριν έναν χρόνο και τώρα θα καθήσει να δει το τελευταίο επεισόδιο μόνος του και ο φίλος του δεν θα μάθει ποτέ το τέλος. Ένας άλλος έγραψε οτι πήγε το πρόσφατο (τότε) επεισόδιο να το δει με τον μπαμπά του στην τηλεόραση του νοσοκομείου αλλά ο μπαμπάς του είπε να το κρατήσει να το δούνε στο σπίτι - δεν το είδε ποτέ. Σε έναν άλλον έλειπε η μαμά του, που κάθε φορά που έμπαινε στο δωμάτιο την ώρα που έβλεπε την σειρά έδειχνε  γυμνές σκηνές και ντρεπότανε.
Κι από κάτω γράψανε κι άλλοι πολλοί, για γονείς, αδέρφια, παιδιά, φίλους που αγάπησαν τα βιβλία και / ή την σειρά, αλλά δεν πρόλαβαν ποτέ να μάθουν το τέλος. Κι όλοι αυτοί οι πολλοί θα έδιναν τα πάντα να δουν αυτόν τον χάλια κύκλο που όλοι κράζουν μαζί με τους αγαπημένους τους. 
Και θα λάτρευαν κάθε λεπτό του.

Γι'αυτό αν δεν σας άρεσε ο τελευταίος κύκλος, μαζευτείτε γύρω από ένα τραπέζι με φαγητό και αλκοόλ και βγάλτε από μέσα σας όλο το ξενέρωμα που ζήσατε, πείτε πώς θα θέλατε να είναι τα πράγματα και πώς θα έπρεπε να είχε καταλήξει η ιστορία. Είναι κάτι που πολλοί θα ήθελαν να ζήσουν και δεν μπορούν.

(Μόνο την μουσική και την φωτογραφία μη μου κακοχαρακτηρίσετε, εκεί θα τα χαλάσουμε!)