20/1/15

Welcome to the dark side.

- Έκανα ένα πείραμα. Ξεκίνησα να γράφω κάπου, που πρόσβαση έχω μόνο εγώ.
- Και πώς είναι;
- Τρομακτικό. 
   Και απελευθερωτικό, χωρίς αμφιβολία. 
   Αλλά κυρίως τρομακτικό.

14 σχόλια:

το κορίτσι που ήθελε πολλά είπε...

α το 'χω κάνει κι εγώ αυτό.
βασικά το κάνω ακόμα (evil laugh).
αλλά έχω πέσει στην παγίδα να μην μπορώ ούτε εκεί να απαλευθερώνομαι τελείως γιατί έχω συνηθίσει τόσο πολύ τον τρόπο που γράφω δημόσια, που ακόμα και ιδιωτικά δεν μπορώ πχ να βρίσω ασύστολα ή να γίνω πρόστυχη. Oh well, θα δείξει.

Μεγειά πάντως :)

casper85 είπε...

Α! Να απελευθερωθείς! Αξίζει! Και στην τελική, είσαι μόνο εσύ κι ο εαυτός σου εκεί, κ α ν έ ν α ς άλλος!Τι σκας;

το κορίτσι που ήθελε πολλά είπε...

κάσπερ ήταν λες και περίμενα κάποιος να μου δώσει την άδεια.

απελευθερώθηκα xD

ΥΓ δε μου είπες όμως, γιατί τρομακτικό;

casper85 είπε...

Είναι λίγο τρομακτικό, γιατί άλλο να ξέρεις κάποια πράγματα / συναισθήματα / σκέψεις / anything κι άλλο να τα βλέπεις γραμμένα στην απέναντι οθόνη να σου βγάζουν γλώσσα! ;)

το κορίτσι που ήθελε πολλά είπε...

μάλλον δεν έχεις πάει σε ψυχολόγο :Ρ να τα ακούς out loud να δεις πως είναι! έχω βάλει τα κλάματα από την ένταση γιατί μου ήταν τόσο δύσκολο να παραδεχτώ φωναχτά κάποια πράγματα..

αλλά είναι πολύ θεραπευτικό,γι αυτό το λένε therapy άλλωστε :)

casper85 είπε...

Δεν έχω πάει ποτέ, αλλά στη σκέψη και μόνο του να πω φωναχτά κάποια πράγματα σε κάποιον άλλον με λούζει κρύος ιδρώτας!Τα κλάματα εγώ θα τα έβαζα πριν φτάσω εκεί! :D

Baby steps, πρώτα το secret writing place και θα έρθει η σειρά του ψυχολόγου! ;)

the commentator είπε...

περίεργο πάντα νόμιζα πως κάποιος αρχίζει να γράφει για τον εαυτό του και μετά κάνει την μετάβαση στο να γράφει κάπου δημόσια, δεν είχα σκεφτεί ποτέ το αντίστροφο.. πάντως νομίζω πως και στα δύο υπάρχουν κάποια όρια στην "απελευθέρωση" μπορεί να είσαι με τον εαυτό σου αλλά πάντα υπάρχουν πράγματα που φοβάσαι να ομολογήσεις ή να παραδεχτείς και απέναντι σου είναι μια σελίδα που μπορεί να κρατήσει θεωρητικά για πάντα αυτά που της εμπιστεύεσαι και να στα πετάει στα μούτρα ανα διαστήματα:Ρ

casper85 είπε...

Ξέρεις τι;
Εδώ και χρόνια έγραφα ιδιωτικά, για μένα, σε τετράδια, αλλά πάντα υπήρχε μια λογοκρισία από φόβο τι θα γίνει στην περίπτωση που τα τετράδια τα πάρει κανένα μάτι.
Τώρα είμαι μόνο εγώ και η σελίδα που της εμπιστεύομαι τα πάντα! ;)

το κορίτσι που ήθελε πολλά είπε...

ναι,ούτε εγώ έκανα το ανάποδο, commentator. πρώτα ήταν τα τετράδια,μετά τα κρυφά αρχεία στον υπολογιστή,ύστερα το μπλογκ που το αφήσα ελεύθερο από περιεργεια κυρίως, "πόσοι λες να το διαβάσουν;" κι ύστερα το κρυφό μπλογκ που είναι το ασφαλέστερο πράγμα εβερ!

πάντως εγώ δεν γράφω συχνά στο κρυφό μπλογκ,κι αυτό φαντάζομαι πως είναι καλό. έχω δηλαδή μυστικά αλλά όχι αποπνικτικά χεχε

the commentator είπε...

τι είναι το κρυφό μπλογκ; είναι ένα μπλογκ στο οποίο έχεις πρόσβαση μόνο εσύ; θέλει πρόσκληση δηλαδή κτλπ;
το να μην γράφει κανείς τόσο συχνά στα κρυφά του αρχεία/μπλογκ/τετράδια, το θεωρώ και εγώ καλό, κρίνοντας από μένα θεωρώ πως σε παγιδεύουν στον μικρόκοσμο τους..

casper85 είπε...

Ναι, είναι κάτι που είτε είναι ορατό μόνο με πρόσκληση, είτε είναι password protected.

Εγώ δεν το βλέπω σαν κλείσιμο σε μικρόκοσμο ή χώρος αποπνικτικών μυστικών. Απλά δεν θες πάντα να μοιραστείς όλες σου τις σκέψεις με ανθρώπους που σε ξέρουν και προσωπικά.

"There are things you do not say even to those you love and trust"
Τάδε έφη Eddard Stark.

το κορίτσι που ήθελε πολλά είπε...

ωωω τώρα είδα τα υπόλοιπα σχόλια!

λοιπόν εμένα μου φαίνεται χώρος σκοτεινών μυστικών για τον εξής λόγο:
με ρώτησε πριν λίγο καιρό ένας φίλος αν αντέχω να μην έχω μυστικά. και η αληθεια είναι πως δεν αντέχω να έχω μυστικά. έχω πράγματα που πάση θυσία θα τα κρατήσω κρυφά από ΚΑΠΟΙΟΝ αλλά δεν μπορώ να έχω κάτι που δε θα το ξέρει ΚΑΝΕΝΑΣ. θέλω τουλάχιστον σε έναν άνθρωπο να το πω,αλλιώς νομίζω θα σκάσω.

αυτό όσον αφορά στα γεγονότα.για τις σκέψεις συμφωνώ, εννοείται πως δεν ξέρουν ούτε καν οι φίλοι σου τι περνάει απ το μυαλό σου -ή τι μένει σ αυτό για καιρό. γι αυτό έχω και το κρυφό μπλογκ :)

κι εντάξει άμα το είπε ο eddard, τι αντίλογο να κάνω :D

casper85 είπε...

(τώρα μεταξύ μας, ο Eddard κατέληξε με κομμένο κεφάλι από το πρώτο βιβλίο, δεν ξέρω, μήπως τελικά τα παραέλεγε λίγο; :D)

το κορίτσι που ήθελε πολλά είπε...

εμ δεν το χασε το κεφάλι του επειδή κράτησε μυστικό όμως...το χασε επειδή ανακάλυψε μια μυστικάρα ΝΑ με το συμπαθειο κι ΑΥΤΟ αποφάσισε να το μοιραστεί με τον άμεσα ενδιαφερόμενο. ε μα πήγαινε γυρεύοντας, δε σωνότανε :P