13/2/17

La La Land

Είδα κι εγώ το La La Land, συνεχίζετε να διαβάζετε με δική σας ευθύνη αν δεν το έχετε δει, αν και ποτέ δεν κατάλαβα όλη αυτή την παράκρουση με τα σπόιλερς, εκεί φαίνεται η καλή ταινία, να ξέρεις τι γίνεται κι όμως να θες να την δεις.

Είναι λοιπόν ο Σεμπάστιαν που θέλει να ανοίξει ένα μαγαζί που θα παίζει τζαζ όπως την ονειρεύεται αυτός (στο τέλος τα καταφέρνει).
Είναι η Μία που θέλει να γίνει διάσημη ηθοποιός (στο τέλος τα καταφέρνει).
Είναι αυτοί οι δύο που ερωτεύονται πολύ και θέλουν να μείνουν για πάντα μαζί (στο τέλος δεν τα καταφέρνουν).

Και διάβασα κάπου οτι δεν πρέπει να στεναχωριόμαστε που δεν έμειναν μαζί αυτοί οι δύο γιατί η ταινία δεν έχει ως βασικό της θέμα την ιστορία αγάπης τους αλλά την κατάκτηση των ονείρων τους. Και δεν καταλήγουν μαζί, αλλά εκπληρώνουν και οι δυο τα όνειρα τους, ενώ αν έμεναν μαζί, όπως μας παρουσιάζεται στο εναλλακτικό τέλος, ο Σεμπάστιαν δεν θα εκπλήρωνε το όνειρο του, δεν θα άνοιγε ποτέ το μαγαζί του.

Αλλά κάπου στην ταινία οι πρωταγωνιστές λένε πως οι άνθρωποι αλλάζουν, άρα και τα όνειρα αλλάζουν, κι αν στην πορεία το όνειρο του Σεμπάστιαν έγινε πρώτα η Μία και μετά το μαγαζί; Στην τελική δεν φαινόταν και πολύ λυπημένος στην εναλλακτική πλοκή.

Διάολε, το άξιζε το κορίτσι στο τέλος.
Το άξιζε.