4/12/10

3 εβδομάδες μέχρι τα Χριστούγεννα.

Όταν ήμουν πιτσιρίκι, αφού είχαμε στρώσει τα χαλιά στο σπίτι, κατεβάζαμε το δέντρο από το πατάρι, το στολίζαμε, και μετά κοιτούσα τα φωτάκια τρώγοντας μελομακάρονα και σκεφτόμουν: "Α! Τώρα μάλιστα, ήρθαν τα Χριστούγεννα!"

Όταν μεγάλωσα λιγάκι, ας πούμε την εποχή Γυμνασίου-Λυκείου, έφτιαχνα μια κούπα ζεστή σοκολάτα (ναι, από εκείνες τις σπιτικές, τις πηχτές, που τις φχαριστιέται η ψυχή σου) και χάζευα το χιόνι και σκεφτόμουν: "Α! Τώρα μάλιστα! Ήρθαν τα Χριστούγεννα!"

Αλλά τελικά η αλήθεια είναι οτι αν δεν έχεις λείψει από το μέρος που αποκαλείς σπίτι κι αν δεν αναγκαστείς να ταξιδέψεις για να φτάσεις σ'αυτό, αν δεν μπεις μέσα φορτωμένος με βαλίτσες κι αν δεν δεις την χαρά στα μάτια αυτών που έχουν να σε δουν καιρό, δεν μπορείς να πεις "Α, τώρα μάλιστα. Είναι Χριστούγεννα..."

Ας κάνει παντού καλό καιρό, να γυρίσουν όλοι σπίτια τους για τις γιορτές - κι αν μετά χιόνιζε και λίγο ωραία δεν θα ήταν; Πίνοντας σοκολάτα και τρώγοντας μελομακάρονα; Ε; Ε; Ε;

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το χιόνι είναι λίγο δύσκολο. Η χαρά στα μάτια αυτών που έχουν να σε δουν καιρό όμως είναι περισσή. Μελομακάρονα, εκείνα με τη σοκολάτα, ε; Καλώς να έρθεις!

Shiroi Taka είπε...

Άντε, λίγες μέρες μείνανε! *ψάχνει συνταγές για να πειραματιστεί επάνω σου, μουαχαχαχα*

casper85 είπε...

@poetic_justice: Δεν πειράζει για το χιόνι, αλλά ούτε να φυσάει, ούτε να βρέχει για να πετάξει το αεροπλάνο!

@Shiroi Taka: Magdalenas, τορτίγιες και ιαπωνικό γεύμα, αν είναι εύκολο, παρακαλώ! :)